Школа сомельє Віталія Ковача
Наша школа відрізняється від інших своєю неординарністю, цікавою подачею матеріалу, високим професіоналізмом нашої команди.

Творцем школи є людина, яка все своє життя присвятила улюбленій справі. 12 років тому після проходження навчання в Італії Віталій Ковач вирішив передати свій досвід молодим фахівцям. Слухачами школи є майбутні сомельє, представники готельно-ресторанного бізнесу та в цілому всі, кому цікаво пізнати дивовижний світ вина.

За 12 років ми підготували сотні сомельє і допомогли поглибити знання багатьом нашим приватним клієнтам. Наші випускники працюють по всьому світу це і круїзні лайнери і відомі готелі світу.
Наш курс складається з 3-х рівнів - кожен рівень це 15 лекцій, розділених на теоретичну та практичну частини. Вісімнадцятирічний досвід роботи в цій сфері дозволив гармонійно скласти теоретичну частину курсу. Практична частина розподілена на 2 етапи.

Перша це вивчення ароматів з книги Жана Ленуа. На першому рівні - це 54 аромати «Le Nez du Vin», на другому - це 54 аромати «Le Nez du Whisky», на третьому – це 12 ароматів «Le Nez du Café» і 12 ароматів «Les défauts».

Другий етап практичної частини включає в себе дегустацію ідеально підібраних взірців в рамках теми, що розглядається.
Навчання в школі проходить за стандартами Міжнародної асоціації сомельє (ASI). По завершенню навчання слухачі складають іспит і отримують диплом нашої школи.
І РІВЕНЬ
Цей етап включає в себе курс лекцій щодо техніки дегустації, а також історії, технології виробництва і особливостей всіх відомих алкогольних напоїв світу, починаючи з пива і вина і закінчуючи напоями міцної групи, а також сигарами.

По суті, цей рівень дає можливість зрозуміти, як створюють той чи інший напій, і навчитися якісно їх розрізняти. І найголовніше зрозуміти чому одне вино коштує 100 гривень, а інше коштує 500.
ІІ РІВЕНЬ
Міжнародна енографія відкриє можливість відправитися в свого роду подорож по виноробних регіонах світу, вивчаючи терруари, сорти винограду, класифікації та ряд інших нюансів, що впливають на стиль і індивідуальність вина.

І найголовніше зрозуміти чим відрізняється наприклад каберне совіньон, який вирощений в Бордо від каберне совіньону, який вирощений в Каліфорнії або на Голанських висотах в Ізраїлі.
ІІІ РІВЕНЬ
Фінальний етап школи – мистецтво поєднання напоїв та їжі. Зупинимося детальніше на всіх продуктах, починаючи від м'яса, риби, сиру і спецій і закінчуючи кавою та чаєм.

Головним актором третього рівня є продукти, які ми будемо розбирати по деталях аби чітко зрозуміти чим відрізняється хамон від прошуто, в чому їх особливість та з яким вином вони можуть найкраще поєднуватися.
ЛЕКТОРИ ШКОЛИ
  • Віталій Ковач
    Засновник Школи сомельє
    Співзасновник телевізійного проекту WINEMAP TV.
    Винороб-технолог за освітою, творець винної карти, яка була удостоєна нагород "Один келих" (2003 рік) і "Два келихи" (2004 г.) від Wine Spectator. Член Італійської асоціації сомельє.
  • Сергій Підгорний
    Переможець конкурсу "Український Сомельє-2008.
    Закінчив з відзнакою Школу вина "Енотрія" (Москва, 2010) .Відвідав багато виноробень в таких країнах, як Франція, Італія, Німеччина, Греція, Угорщина і Аргентина.
  • Іван Бачурін
    Президент Української асоціації сомельє.
    Президент Української асоціації сомельє.
    Кращий Сомельє України 2009.
    Віце Чемпіон України 2008.
    Переможець сліпої дегустації на конкурсі сомельє і виноробів України 2008.
    Учасник Чемпіонату Європи 2009 .
    Член дегустаційної комісії Інституту Спирту України.
    Президент Асоціації Сомельє України.
  • Дмитро Гурінчік
    Керівник відділу маркетингових комунікацій компанії "Сигарний Дім Фортуна".
    Провідний експерт альтернативної тютюнової продукції.
    Член всеукраїнської асоціації виноробів та сомельє з 2008 року.
    Постійний член журі конкурсу "Український сомельє" з 2007 року.
  • Тимур Ражабов
    Чинний бренд амбасадор компанії ТС +
    Досвід роботи в барі більше 16 років. Має кваліфікацію "дегустатор-випробувач". Ведучий тренінг менеджер в центрі барменів Planet Z.
  • Володимир Бендик
    Пивний фахівець в Гуцульській крафтовій пивоварні Ципа
    Ментор контрактних крафтових пивоварень. "За освітою я винороб, але після університету, життя мене зв'язала з пивоварінням, що дозволило подивитися на дану індустрію трохи інакше."
ПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ
  • 1
    Чи можу я почати навчання з другого рівня, тому що я вже трішки розбираюсь в вині і перший рівень мені буде не цікавий?
    В теорії можливо, але у нас в практиці було 2 таких випадки, коли люди після проходження другого рівня самі стверджували, що все таки краще починати з першого рівня, тому що програми між собою пов'язані, особливо що стосується практичної частини.
  • 2
    Скільки взірців ми продегустуємо під час проходження першого рівня?
    Після теоретичної частини кожної лекції практична частина складається з 4 взірців підібраних до теми, що досліджується.
  • 3
    Якщо я пропустив заняття по поважній причині чи можу я якось наздогнати курс?
    Так звичайно. По-перше, адміністратор надішле Вам пропущену лекцію в електронному вигляді. По-друге, у Вас буде можливість прослухати лекцію, яку ви пропустили з іншою групою.
  • 4
    Чи зможу я після навчання у Вашій школі навчитися розрізняти та відчувати різні аромати, що присутні в вині?
    Так це є властивість кожної особи індивідуально відчувати всі аромати. Ми гарантуємо, що навчимо Вас розрізняти та відчувати різноманітні аромати в вині.
  • 5
    Чи допомагаєте Ви з працевлаштуванням після школи сомельє якщо у мене є намір працювати сомельє?
    Так, тому що до нас звертається величезна кількість роботодавців з різних мереж ресторанів та магазинів з усієї України за потребою порекомендувати найкращих учнів нашої школи.
  • 6
    Чи видається диплом після проходження навчання?
    Так. У нас є два типи дипломів, які відрізняються тим, що один розрахований на спеціалістів, які планують продовжити свою трудову діяльність в цій професії. Цей диплом має серійний номер. Інший диплом для тих хто прослухав курс для себе і не бажає здавати екзамен.
НАШІ СТУДЕНТИ
Элеонора
Удивительное и восхитительное приключение может случиться с вами там, где вы не ожидаете! Столько интересного может быть услышано и вкусного продегустировано! Обучение в этой школе изменило мою жизнь. Я нашла свое призвание. Вот так легко и просто! А имена Виталий Ковач и Иван Бачурин должны быть указаны в толковом словаре для определения слова учитель!!! Так ярко, сочно, эмоционально и увлекательно подавать материал — настоящий талант. В итоге, я была счастлива приобщиться к чудесному и получить этот незабываемый опыт! Рекомендую всем ценителям наслаждений! Сейчас я живу и работаю по новой специальности в Королевстве Камбоджа и я единственный сомелье в своем городе.

Очень приятное впечатление от обучения в школе - грамотные специалисты, интересная программа, приятная подача материала на высоком профессиональном уровне. Преподавателям, вопреки моему сильному сомнению, таки удалось научить меня разбираться в винах. очень приятное послевкусие.
Людмила
Сильная школа для людей которые выбрали работу сомелье, кависта или просто человека, не безразличного к виноделию. Только огромных знаний не достаточно чтобы научить и передать опыт, вино нужно бесконечно любить , чем и может гордиться Виталий Ковач. Спасибо Сенсею за массу новых открытий и винных путешествий . Уверен, для всех выпускников это огромный шаг вперед в мир вина. Любите вино, ищите баланс!
Максим
Даже если вы не собираетесь стать сомелье или кавистом, а просто отдохнуть и получить новые знания о спиртных напитках, дегустируя их в приятной компании после рабочего дня, вам сюда...
Константин

Так склалося, що мені потрібна була перезагрузка в житті. Школа Віталія Ковача – стала санаторієм-профілакторієм для моєї душі. Неймовірний, харизматичний, порядний Віталій так «затягував» у свої лекції, що 3-4 год лекції проходили на одному диханню.

Дізнаючись з кожним разом все більше про вино, ми з Віталієм «подорожували» по різних країнах і виноробнях, по виноградниках і винних підвалах, по дубових та коркових лісах і заходили в гості до бондаря... але завжди Віталій повторював: «Найцінніше, що ви отримаєте тут – це спільна дегустація». Дегустації на кожному занятті з докладним аналізом і міжнародною методикою візуальної оцінки, описом аромату та смаку вина. Приголомшлива атмосфера, прекрасна наша група №23, відмінне вино і дуже професійний сомельє Віталій Ковач.

Лекції по міцному алкоголю, пиву і сигарах також проводили справжні професіонали! Це потужні викладачі, чудові, амбіційні, з вогником в очах хлопці, це було щось неймовірне. Можна писати і писати про кожного цілий твір.
Курси Школи сомельє Віталія Ковача будуть цікаві і тим, хто просто хоче розширити свій кругозір у вині, і тим хто хоче пов'язати своє життя з професією сомельє і просто любителям і цінителям вина. Всім РЕКОМЕНДУЮ! Прекрасне співвідношення ціни і якості!
А зараз наша група готується до іспиту )))
Оксана
Не думаю, то найдется хотя бы один выпускник школы, который не был бы преисполнен чувством глубокой благодарност и к Виталию Ковачу и его команде сомелье за все те эмоции, впечатления и знания, которыми теперь наполнены наши головы и сердца!

В днизанятий в школе, мой рабочий день проходил в предвкушении вечера, когда в светлом и просторном дегустационном зале собирались совершенно разные людисо всех концов города, чтобы позабыть о проблемах и заботах и погрузиться в удивительный мир вина. Виталий преподает с такой страстью и любовью, что даже не замечаешь, как пролетают 3 часа, и вот ты уже идешь домой, на губах легкая улыбка, а в душе противоречия от послевкусия Совиньойн блан ;)

Школа подойдет начинающим сомелье и владельцам ресторанов, барменам и просто тем, кто хочет окунуться в невероятный мир вина и приобщиться к великому таинству.

Эля
Здравствуйте) Хотелось бы поблагодарить Виталия Ковача и всех преподавателей школы за профессиональное обучение и массу позитива) Очень понравилась доступность предоставляемой информации, качественная подача материала. Обучение и все его темы без исключения оказались полезны. Подробные комментарии преподавателей, а также желание поделиться знаниями, оставили незабываемые впечатления)
Дмитрий
Родинні подорожі по винним регіонам (в основному Італія) надихали. Винні дегустації у київських закладах ставали все частішими і змістовнішими. Хотілося знати і вміти. Щось необхідно було робити з тим всім, але що саме?

Друзі. На те вони і є. Так у серпні 2015 з'явився сертифікат на Перший рівень навчання. Це був виклик. Чи за майже 20 років після університету ще здатен вчитися?

Школа. Перший рівень. Все логічно і системно. Надцікаво і розважливо. Complimenti, V.Italy! Відповідально. Основний виклик - аромати. Як, ну як розрізнити аромати того, чого не їси? Система...

Іспит. Ну майже давно забутий тремор. І вуаля!

Дружина. На те вони і дружина. Серпень 2016. Сертифікат на Другий рівень Школи. Ще системніше. Ще змістовніше і цікавіше. Регіони. Виробники. Where to go and what to do на багато років наперед питання закрито.

Люди. Такі різні і такі мотивовані. Викладачі-маестро і доценти. Фундаментальне знання. Учні-такі різні, кожен прийшов за своїм. Кожен отримав своє. Alumni club & alumni spirit. Чудові знайомі на багато років.

ВИНО. To sip or not to sip...

Далі буде...
Валентин